Ι. Καταφυγιώτης MD, MSc, PhD, FEBU, FES, FECSM

Χειρουργός Ουρολόγος-Ανδρολόγος

 

Υπεύθυνος Μονάδας Ενδοσκοπικής Χειρουργικής Ουρολογίας

Υπεύθυνος Ιατρείου Λιθίασης & Παθήσεων Προστάτου

 

Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αριστούχος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών (PhD). Ειδικεύτηκε στην Ά Πανεπιστημιακή Ουρολογική Κλινική στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Είναι κάτοχος του Ευρωπαϊκού τίτλου της Ουρολογίας (Fellow of the European Board Of Urology) και του Ευρωπαϊκού τίτλου της Σεξουαλικής Ιατρικής (FECSM. Fellow of the European Committee of Sexual Medicine.).

Μετεκπαιδεύτηκε ως Υπότροφος της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας στην Πανεπιστημιακή Ουρολογική Κλινική Carl Gustav Carus στην Δρέσδη (Διευθυντής.Καθηγητής Μ.Wirth), στην Γερμανία, με έμφαση στην Ενδοουρολογία όπου απέκτησε χειρουργική εμπειρία στην Εύκαμπτη Νεφρολιθοτριψία και στην Διαδερμική Νεφρολιθοτριψία. Το 2017 μετεκπαιδεύτηκε στην χρήση του Εύκαμπτου Ουρητηροσκοπίου, στο Παρίσι στο Νοσοκομείο Tenon από τον καθηγητή Ο.Traxier. Έχει μετεκπαιδευτεί στην τεχνική  HOLEP στο νοσοκομείο Carl Gustav Carus της Γερμανίας ενώ είναι διαπιστευμένος χειρουργός μεθόδου REZUM. To διάστημα 1/7/2017 με 31/6/2018 μετεκπαιδεύτηκε σε ένα από τα κορυφαία κέντρα παγκοσμίως στην Ενδοουρολογία και στην αντιμετώπιση της λιθίασης του ουροποιητικού στο Hadassah Medical Center, στο Ισραήλ υπό τον Καθηγητή Μordechai Duvdevani όπου εκπαιδεύτηκε σε όλο το φάσμα της ενδοουρολογίας αποκτώντας χειρουργική εμπειρία πραγματοποιώντας 100 διαδερμικές νεφρολιθοτριψίες, 300 εύκαμπτες νεφρολιθοτριψίες, 40 κυστεολιθοτριψίες, και πάνω από 100 εξωσωματικές λιθοτριψίες.To 2018 έλαβε τον τίτλο του Ενδοουρολόγου από την Αμερικανική Ενδοοουρολογική Εταιρεία.

To 2018 συν ίδρυσε το Athens Stone Clinic το μοναδικό και πλέον εξειδικευμένο κέντρο αντιμετώπισης της λιθίασης του ουροποιητικού. Από το 2015 ως και το 2021 έχει πραγματοποιήσει πάνω από 1500 εύκαμπτες νεφρολιθοτριψίες και πάνω από 300 μίνι διαδερμικές αντιμετωπίζοντας όλο το εύρος περιστατικών λιθίασης.Από το 2019 ως και το 2021 ήταν Ακαδημαϊκός Υπότροφος (πρώην λέκτορας) στην Ά Πανεπιστημιακή Ουρολογική κλινική, Λαϊκό Νοσοκομείο.Έχει πάνω από 61 διεθνείς δημοσιεύσεις σε έγκυρα και έγκριτα διεθνή περιοδικά με μεγάλη απήχηση (Impact Factor), πάνω από 70 παρουσιάσεις εργασιών σε Πανελλήνια και Διεθνή ουρολογικά συνέδρια, ενώ έχει προσκληθεί ως ομιλητής ειδικός επί της λιθίασης σε πληθώρα συνεδρίων.Έχει λάβει πλήθος βραβεύσεων σε επιστημονικά συνέδρια για την εκπόνηση και παρουσίαση εργασιών.

Καλέστε για Ενημέρωση ή Ραντεβού: 6934 656 001

Ποιοι Είμαστε: Πρότυπο Κέντρο Ουρολογίας

Είμαστε μια ομάδα χειρουργών ουρολόγων  με πλούσιο κλινικό, επιστημονικό και χειρουργικό έργο που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων

  • μετεκπαιδεύσεις και εξειδικεύσεις στην λαπαροσκοπική-ρομποτική χειρουργική και ενδοουρολογία αναγνωρισμένες από διεθνείς εταιρείες όπως η Ευρωπαϊκή Ουρολογική Εταιρεία και η Αμερικανική Ενδοουρολογική Εταιρεία σε μερικά από τα πιο διακεκριμένα κέντρα του εξωτερικού όπως (Imperial College Ηνωμένου Βασιλείου, Netherland Cancer Institute Ολλανδίας, Freiburg και CarlGustav Carus Γερμανίας, Hadassah Medical Center Ισραήλ, Clinique St. Augustin Γαλλίας, Complejo Hospitalario de Pontevedra-Ισπανία)  
  • έντονο  ερευνητικό ενδιαφέρον  με άνω των 200 δημοσιεύσεων στα εγκυρότερα επιστημονικά περιοδικά (European Urology, Journal of Urology, Journal of Endourology) και συγγράμματα (Campbell Urology) της ουρολογικής επιστήμης
  • μεγάλη χειρουργική εμπειρία έχοντας οι περισσότεροι από εμάς εργαστεί σε μερικά από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Ελλάδας και σε μεγάλα νοσοκομεία του εξωτερικού

Διατηρούμε συνεχή και ενεργή συμμετοχή στα πιο έγκυρα διεθνή επιστημονικά όργανα και επιτροπές όπως για παράδειγμα στις ομάδες εργασίας για την σύσταση των κατευθυντήριων οδηγιών (guidelines) της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας που αφορούν την καλοήθη υπερπλασία του προστάτη, του καρκίνου του προστάτη και την λιθίαση του ουροποιητικού συστήματος. Το γεγονός αυτό μας  επιτρέπει να βρισκόμαστε πάντα ενημερωμένοι και η διαγνωστική και θεραπευτική μας προσέγγιση να βασίζεται πάντα σε τεκμηριωμένες επιστημονικές θέσεις όπως αυτές εκφράζονται μέσω των κατευθυντήριων οδηγιών (guidelines).

Καλέστε για Ενημέρωση ή Ραντεβού: 6934 656 001