Ι.Λεωτσάκος MD, MSc, PhD, FEBU, FES

Χειρουργός Ουρολόγος-Ανδρολόγος

 

Υπεύθυνος Μονάδας Ενδοσκοπικής Χειρουργικής Ουρολογίας

Υπεύθυνος Ιατρείου Λιθίασης & Παθήσεων Προστάτου

 

Απόφοιτος της  Ιατρικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με βαθμό «Λίαν Καλώς». Αριστούχος Διδάκτωρ (PhD) της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, και κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου (MSc) στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Έλαβε την ειδικότητά της Ουρολογίας στην Α΄ Πανεπιστημιακή Ουρολογική του ΓΝΑ «Λαϊκό», στην οποία και εργάστηκε ως Ακαδημαϊκός Υπότροφος (πρώην λέκτορας) και Επιστημονικός Συνεργάτης μετά το πέρας της ειδίκευσής του.

 

Έχει διαπιστευθεί με τον τίτλο του Ακολούθου της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας (Fellow of the European Board of Urology – FEBU) και του Ακολούθου της Αμερικανικής Ενδοουρολογικής Εταιρείας (Fellow of the Endourological Society – FES). Έχει μετεκπαιδευτεί με Υποτροφία της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας, ύστερα από επιτυχείς πανελλήνιες εξετάσεις (1η θέση) στην Ουρολογική Ογκολογία στην Ουρολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Φράιμπουργκ της Γερμανίας και του Ακαδημαϊκού Νοσοκομείου του Φλένσμπουργκ της Γερμανίας.

 

Πραγματοποίησε πιστοποιημένη διετή εξειδίκευση (Clinical and Research Fellowship) υπό την αιγίδα της Αμερικάνικης Ενδοουρολογικής Εταιρείας στη Λαπαροσκοπική και Ρομποτική χειρουργική, στην Ενδοουρολογία και στη Λιθίαση στη φημισμένη Ουρολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Hadassah University Medical Center στο Ισραήλ όπου και πραγματοποίησε πλήθος λαπαροσκοπικών-ρομποτικών και ενδοουρολογικών επεμβάσεων όπως εύκαμπτη και διαδερμική ουρητηρολιθοτριψία, και Fusion βιοψιών προστάτη.  Έχει μετεκπαιδευτεί στην τεχνική  HOLEP στα νοσοκομεία Urologisches Laserzentrum Berlin και Hadassah University Medical Center ενώ είναι διαπιστευμένος χειρουργός μεθόδου REZUM. Εργάστηκε ως Επιμελητής επί σειρά ετών σε μεγάλα Νοσοκομεία της Γερμανίας (Klinik für Urologie,  Diakonissenkrankenhaus Flensburg), της Ελβετίας (Klinik für Urologie, Kantonspital Visp) και της Αυστρίας (Klinik für Urologie, Landeskrankenhaus Hall in Tirol).  Έχει πλήθος δημοσιεύσεων σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά σχετικά με τη χρήση υπερσύγχρονων συσκευών laser στην ουρολογία, καθώς και την μοριακή διάγνωση στον καρκίνο της ουροδόχου κύστης και έχει παρουσιάσει μεγάλο αριθμό εργασιών σε συνέδρια σε Ελλάδα και εξωτερικό, έχοντας λάβει 3 βραβεία.  Είναι κριτής σε διεθνή περιοδικά μεταξύ των οποίων και το Journal of Endourology το επίσημο περιοδικό της Παγκόσμιας Ενδοουρολογικής Εταιρείας.

Καλέστε για Ενημέρωση ή Ραντεβού: 6934 656 001

Ποιοι Είμαστε: Πρότυπο Κέντρο Ουρολογίας

Είμαστε μια ομάδα χειρουργών ουρολόγων  με πλούσιο κλινικό, επιστημονικό και χειρουργικό έργο που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων

  • μετεκπαιδεύσεις και εξειδικεύσεις στην λαπαροσκοπική-ρομποτική χειρουργική και ενδοουρολογία αναγνωρισμένες από διεθνείς εταιρείες όπως η Ευρωπαϊκή Ουρολογική Εταιρεία και η Αμερικανική Ενδοουρολογική Εταιρεία σε μερικά από τα πιο διακεκριμένα κέντρα του εξωτερικού όπως (Imperial College Ηνωμένου Βασιλείου, Netherland Cancer Institute Ολλανδίας, Freiburg και CarlGustav Carus Γερμανίας, Hadassah Medical Center Ισραήλ, Clinique St. Augustin Γαλλίας, Complejo Hospitalario de Pontevedra-Ισπανία)  
  • έντονο  ερευνητικό ενδιαφέρον  με άνω των 200 δημοσιεύσεων στα εγκυρότερα επιστημονικά περιοδικά (European Urology, Journal of Urology, Journal of Endourology) και συγγράμματα (Campbell Urology) της ουρολογικής επιστήμης
  • μεγάλη χειρουργική εμπειρία έχοντας οι περισσότεροι από εμάς εργαστεί σε μερικά από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Ελλάδας και σε μεγάλα νοσοκομεία του εξωτερικού

Διατηρούμε συνεχή και ενεργή συμμετοχή στα πιο έγκυρα διεθνή επιστημονικά όργανα και επιτροπές όπως για παράδειγμα στις ομάδες εργασίας για την σύσταση των κατευθυντήριων οδηγιών (guidelines) της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας που αφορούν την καλοήθη υπερπλασία του προστάτη, του καρκίνου του προστάτη και την λιθίαση του ουροποιητικού συστήματος. Το γεγονός αυτό μας  επιτρέπει να βρισκόμαστε πάντα ενημερωμένοι και η διαγνωστική και θεραπευτική μας προσέγγιση να βασίζεται πάντα σε τεκμηριωμένες επιστημονικές θέσεις όπως αυτές εκφράζονται μέσω των κατευθυντήριων οδηγιών (guidelines).

Καλέστε για Ενημέρωση ή Ραντεβού: 6934 656 001