Δρ. Μ. Καραβιτάκης MD, MSc, DIC (Imperial College, London), PhD, FEBU

 

Διευθυντής Central Urology

Υπεύθυνος Μονάδας Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής

Συγκαταλέγεται μεταξύ των εμπειρότερων λαπαροσκοπικών χειρουργών στην Ελλάδα με βάση τον μεγάλο αριθμό ( περισσότερες από 30/μηνιαίως) και το φάσμα των λαπαροσκοπικών επεμβάσεων που πραγματοποιεί και που περιλαμβάνει τις πιο πολύπλοκες ογκολογικές και μη ογκολογικές ουρολογικές επεμβάσεις  (κυστεκτομές, προστατεκτομές, μερικές νεφρεκτομές).

Είναι εξειδικευμένος στην Λαπαροσκοπική και Ρομποτική Χειρουργική στην Clinique St Augustin της Γαλλίας υπό την διεύθυνση του R Gaston, του ανθρώπου που επινόησε και πραγματοποίησε την 1η λαπαροσκοπική ριζική προστατεκτομή παγκοσμίως ενώ ολοκλήρωσε την εξειδίκευση του στην λαπαροσκοπική χειρουργική στο Ην. Βασίλειο, Imperial College London, και στην Ισπανία στο Complejo Ospedaliero PonteVedra.

Τα τελευταία 2 χρόνια κατέχει την θέση του Ακαδημαϊκού Υποτρόφου (πρώην λέκτορα)  της Πανεπιστημιακής Ουρολογικής Κλινικής του Ηρακλείου στο γνωστικό αντικείμενο της λαπαροσκοπικής χειρουργικής. Κατά την θητεία του έχουν διενεργηθεί για πρώτη φορά στην Πανεπιστημιακή Κλινική το σύνολο των λαπαροσκοπικών ουρολογικών επεμβάσεων.  

Είναι αριστούχος διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, κάτοχος 2 μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών ειδίκευσης από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και από το Imperial College του Λονδίνου και διαπιστευμένος Ακόλουθος Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας μετά από εξετάσεις (και τελικό βαθμό 9/9) . Με έντονη επιστημονική δραστηριότητα στα δρώμενα της ουρολογίας στον διεθνή χώρο, είναι μέλος σε 4 επιτροπές και ομάδες εργασίας της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας, στο European Association of Urology (EAU) Guidelines Office, το τμήμα που εκπονεί τις κατευθυντήριες οδηγίες (guidelines) της EAU, στο European Board of Urology Examination Committee, στο τμήμα που κατοχυρώνει μετά απο εξετάσεις τον τίτλο Fellow European Board of Urology στους Ευρωπαίους Ουρολόγους και στο European Association of Urology Patient Information Working Group. Διατηρεί έντονο ερευνητικό ενδιαφέρον, με έμφαση στην ογκολογία του ουροποιητικού συστήματος. Τα αποτελέσματα των μελετών του έχουν δημοσιευθεί στα εγκυρότερα επιστημονικά ουρολογικά περιοδικά (European Urology, Nature Clinical Urology) και περιλαμβάνονται στα συγγράμματα σημεία αναφοράς της σύγχρονης ουρολογίας (Campbell Urology). Eίναι ο νυν ειδικός γραμματέας της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας.

Καλέστε για Ενημέρωση ή Ραντεβού: 6934 656 001

Ποιοι Είμαστε: Πρότυπο Κέντρο Ουρολογίας

Είμαστε μια ομάδα χειρουργών ουρολόγων  με πλούσιο κλινικό, επιστημονικό και χειρουργικό έργο που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων

  • μετεκπαιδεύσεις και εξειδικεύσεις στην λαπαροσκοπική-ρομποτική χειρουργική και ενδοουρολογία αναγνωρισμένες από διεθνείς εταιρείες όπως η Ευρωπαϊκή Ουρολογική Εταιρεία και η Αμερικανική Ενδοουρολογική Εταιρεία σε μερικά από τα πιο διακεκριμένα κέντρα του εξωτερικού όπως (Imperial College Ηνωμένου Βασιλείου, Netherland Cancer Institute Ολλανδίας, Freiburg και CarlGustav Carus Γερμανίας, Hadassah Medical Center Ισραήλ, Clinique St. Augustin Γαλλίας, Complejo Hospitalario de Pontevedra-Ισπανία)  
  • έντονο  ερευνητικό ενδιαφέρον  με άνω των 200 δημοσιεύσεων στα εγκυρότερα επιστημονικά περιοδικά (European Urology, Journal of Urology, Journal of Endourology) και συγγράμματα (Campbell Urology) της ουρολογικής επιστήμης
  • μεγάλη χειρουργική εμπειρία έχοντας οι περισσότεροι από εμάς εργαστεί σε μερικά από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Ελλάδας και σε μεγάλα νοσοκομεία του εξωτερικού

Διατηρούμε συνεχή και ενεργή συμμετοχή στα πιο έγκυρα διεθνή επιστημονικά όργανα και επιτροπές όπως για παράδειγμα στις ομάδες εργασίας για την σύσταση των κατευθυντήριων οδηγιών (guidelines) της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας που αφορούν την καλοήθη υπερπλασία του προστάτη, του καρκίνου του προστάτη και την λιθίαση του ουροποιητικού συστήματος. Το γεγονός αυτό μας  επιτρέπει να βρισκόμαστε πάντα ενημερωμένοι και η διαγνωστική και θεραπευτική μας προσέγγιση να βασίζεται πάντα σε τεκμηριωμένες επιστημονικές θέσεις όπως αυτές εκφράζονται μέσω των κατευθυντήριων οδηγιών (guidelines).

Καλέστε για Ενημέρωση ή Ραντεβού: 6934 656 001