Σ. Σφουγγαριστός MD, PhD

Χειρουργός Ουρολόγος-Ανδρολόγος

 

Υπεύθυνος Μονάδας Ενδοσκοπικής Χειρουργικής Ουρολογίας

Υπεύθυνος Ιατρείου Λιθίασης

 

Ο Δρ. Σταύρος Σφουγγαριστός εκπαιδεύθηκε στην Ουρολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών όπου και ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Ουρολογίας. Είναι αριστούχος Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών με αντικείμενο τη χειρουργική αντιμετώπιση του καρκίνου του προστάτη.

 

Εξειδικεύθηκε στην Ενδοουρολογία (Χειρουργική αντιμετώπιση της Λιθίασης του Ουροποιητικού) και στη Λαπαροσκοπική/Ρομποτική Χειρουργική ολοκληρώνοντας επίσημο διετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Αμερικανικής Ενδοουρολογικής Εταιρείας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Hadassah University Medical Center, το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό κέντρο του Ισραήλ και από τα γνωστότερα παγκοσμίως. Κατά τη διάρκεια του fellowship, ο Δρ. Σφουγγαριστός ενεπλάκη σε >100 ρομποτικές και λαπαροσκοπικές επεμβάσεις και >400 επεμβάσεις εξωσωματικής και ενδοσκοπικής λιθοτριψίας. Κατά την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος του απονεμήθηκε ο επίσημος τίτλος της Ενδοουρολογίας από την Αμερικανική Ενδοουρολογική Εταιρεία και ανήκει στους λίγους Έλληνες Ουρολόγους που κατέχουν το συγκεκριμένο τίτλο και έχουν πιστοποιηθεί για τη  χειρουργική τους επάρκεια στην Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική Ουρολογία. Τον Ιούνιο του 2016 εκπαιδεύθηκε στην τεχνική της mini-PCNL (εξέλιξη της κλασσικής διαδερμικής νεφρολιθοτριψίας) στην Ουρολογική Κλινική του Ludwig–Maximillian University Hospital του Μονάχου. Το Σεπτέμβριο του 2015 έλαβε τη θέση του ακαδημαϊκού υποτρόφου (τέως Λέκτορας) στην Α’ Ουρολογική Κλινική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με επιστημονικό και χειρουργικό έργο που αφορούσε στην Ενδοουρολογία και στη Λαπαροσκοπική Χειρουργική του νεφρού και του προστάτη πραγματοποιώντας >1000 ενδοουρολογικά και λαπαροσκοπικά χειρουργεία. Κατά την 3ετή του θητεία στην Α’ Ουρολογική του ΑΠΘ διενεργήθηκαν για πρώτη φορά οι πλήθος ενδοσκοπικών και λαπαροσκοπικών ουρολογικών επεμβάσεων. Είναι συνιδρυτής του «Athens Stone Clinic», του πρώτο εξειδικευμένου κέντρου λιθίασης στην Ελλάδα.

 

Έχει σπουδαίο ερευνητικό και συγγραφικό έργο που περιλαμβάνει 53 ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις (PubMed) στα καλύτερα επιστημονικά περιοδικά της Ευρώπης και της Αμερικής, όπως: Journal of Urology, World Journal of Urology, British Journal of Urology, Journal of Endourology ενώ έχει συγγράψει 2 κεφάλαια σε ξενόγλωσσα βιβλία Ουρολογίας,  έχει λάβει μέρος ως ερευνητής σε 3 πολυκεντρικές μελέτες και είναι επιστημονικός κριτής σε 12 αναγνωρισμένα διεθνή περιοδικά, μεταξύ των οποίων Journal of Urology, Journal of Endourology, κ.α.

Καλέστε για Ενημέρωση ή Ραντεβού: 6934 656 001

Ποιοι Είμαστε: Πρότυπο Κέντρο Ουρολογίας

Είμαστε μια ομάδα χειρουργών ουρολόγων  με πλούσιο κλινικό, επιστημονικό και χειρουργικό έργο που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων

  • μετεκπαιδεύσεις και εξειδικεύσεις στην λαπαροσκοπική-ρομποτική χειρουργική και ενδοουρολογία αναγνωρισμένες από διεθνείς εταιρείες όπως η Ευρωπαϊκή Ουρολογική Εταιρεία και η Αμερικανική Ενδοουρολογική Εταιρεία σε μερικά από τα πιο διακεκριμένα κέντρα του εξωτερικού όπως (Imperial College Ηνωμένου Βασιλείου, Netherland Cancer Institute Ολλανδίας, Freiburg και CarlGustav Carus Γερμανίας, Hadassah Medical Center Ισραήλ, Clinique St. Augustin Γαλλίας, Complejo Hospitalario de Pontevedra-Ισπανία)  
  • έντονο  ερευνητικό ενδιαφέρον  με άνω των 200 δημοσιεύσεων στα εγκυρότερα επιστημονικά περιοδικά (European Urology, Journal of Urology, Journal of Endourology) και συγγράμματα (Campbell Urology) της ουρολογικής επιστήμης
  • μεγάλη χειρουργική εμπειρία έχοντας οι περισσότεροι από εμάς εργαστεί σε μερικά από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Ελλάδας και σε μεγάλα νοσοκομεία του εξωτερικού

Διατηρούμε συνεχή και ενεργή συμμετοχή στα πιο έγκυρα διεθνή επιστημονικά όργανα και επιτροπές όπως για παράδειγμα στις ομάδες εργασίας για την σύσταση των κατευθυντήριων οδηγιών (guidelines) της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας που αφορούν την καλοήθη υπερπλασία του προστάτη, του καρκίνου του προστάτη και την λιθίαση του ουροποιητικού συστήματος. Το γεγονός αυτό μας  επιτρέπει να βρισκόμαστε πάντα ενημερωμένοι και η διαγνωστική και θεραπευτική μας προσέγγιση να βασίζεται πάντα σε τεκμηριωμένες επιστημονικές θέσεις όπως αυτές εκφράζονται μέσω των κατευθυντήριων οδηγιών (guidelines).

Καλέστε για Ενημέρωση ή Ραντεβού: 6934 656 001