Ν. Γρίβας MD, MSc, PhD, FEBU

Χειρουργός Ουρολόγος-Ανδρολόγος

 

Υπεύθυνος Ογκολογικού Προγράμματος Central Urology
Υπεύθυνος Ιατρείου Γενικής Ογκολογικής και μη Ογκολογικής Ουρολογίας

 

‘Έλαβε το πτυχίο Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με βαθμοί «λίαν καλώς» το 2006. Αριστούχος Διδάκτωρ τής Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ουτρέχτης, Ολλανδίας. Έλαβε την ειδικότητα Ουρολογίας στο Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Χατζηκώστα» Ιωαννίνων. Μετεκπαιδεύτηκε για 1 έτος στο Netherlands Cancer Institute, Amsterdam, της Ολλανδίας όπου εξειδικεύτηκε στην Ουρολογική Ογκολογία, την Λαπαροσκοπική και Ρομποτική Χειρουργική. Το συγκεκριμένο κέντρο αποτελεί το μεγαλύτερο Ογκολογικό Νοσοκομείο της Ολλανδίας. Υπηρέτησε για 4 έτη ως Επιμελητής στις Ουρολογικές Κλινικές του Γενικού Νοσοκομείου «Γ. Χατζηκώστα» Ιωαννίνων και του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

 

Είναι μέλος του Κολλεγίου Ευρωπαίων Ουρολόγων (Fellow of European Board of Urology) και πολλών διεθνών ιατρικών εταιρειών. Έχει έντονη επιστημονική παρουσία ως ομιλητής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει τιμηθεί με 7 βραβεία. Έχει συγγράψει 63 άρθρα σε ξενόγλωσσα περιοδικά (με περισσότερες από 1200 αναφορές), 3 κεφάλαια σε διεθνή βιβλία, ενώ είναι κριτής σε 15 διεθνή περιοδικά μεταξύ των οποίων και το European Urology που αποτελεί το ουρολογικό περιοδικό με το μεγαλύτερο δείκτη απήχησης (IF) παγκοσμίως.

 

Έχει προταθεί από την Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία ως ο υποψήφιος της Ελλάδας για το Crystal Matula Award 2018 ενώ έλαβε το Βραβείο Αριστείας Νέου Ουρολόγου 2016 απο το ΙΜΟΠ. Είναι μέλος σε τρεις ομάδες εργασίας της Ευρωπαικής Ουρολογικής Εταιρείας και πιο συγκεκριμένα, στις κατευθυντήριες οδηγίες του καρκίνου του προστάτη (EAU Guidelines Office-Prostate Cancer Panel), στην εξεταστική επιτροπή πιστοποίησης των Ευρωπαίων Ουρολόγων (FEBU Examination Committee) και στην ομάδα των Ευρωπαίων Ακαδημαϊκών Ουρολόγων (Young Academic Urologists-Robotic Working Group). Κύριο γνωστικό πεδίο ενδιαφέροντος είναι η Ουρολογική Ογκολογία.

Καλέστε για Ενημέρωση ή Ραντεβού: 6934 656 001

Ποιοι Είμαστε: Πρότυπο Κέντρο Ουρολογίας

Είμαστε μια ομάδα χειρουργών ουρολόγων  με πλούσιο κλινικό, επιστημονικό και χειρουργικό έργο που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων

  • μετεκπαιδεύσεις και εξειδικεύσεις στην λαπαροσκοπική-ρομποτική χειρουργική και ενδοουρολογία αναγνωρισμένες από διεθνείς εταιρείες όπως η Ευρωπαϊκή Ουρολογική Εταιρεία και η Αμερικανική Ενδοουρολογική Εταιρεία σε μερικά από τα πιο διακεκριμένα κέντρα του εξωτερικού όπως (Imperial College Ηνωμένου Βασιλείου, Netherland Cancer Institute Ολλανδίας, Freiburg και CarlGustav Carus Γερμανίας, Hadassah Medical Center Ισραήλ, Clinique St. Augustin Γαλλίας, Complejo Hospitalario de Pontevedra-Ισπανία)  
  • έντονο  ερευνητικό ενδιαφέρον  με άνω των 200 δημοσιεύσεων στα εγκυρότερα επιστημονικά περιοδικά (European Urology, Journal of Urology, Journal of Endourology) και συγγράμματα (Campbell Urology) της ουρολογικής επιστήμης
  • μεγάλη χειρουργική εμπειρία έχοντας οι περισσότεροι από εμάς εργαστεί σε μερικά από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Ελλάδας και σε μεγάλα νοσοκομεία του εξωτερικού

Διατηρούμε συνεχή και ενεργή συμμετοχή στα πιο έγκυρα διεθνή επιστημονικά όργανα και επιτροπές όπως για παράδειγμα στις ομάδες εργασίας για την σύσταση των κατευθυντήριων οδηγιών (guidelines) της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας που αφορούν την καλοήθη υπερπλασία του προστάτη, του καρκίνου του προστάτη και την λιθίαση του ουροποιητικού συστήματος. Το γεγονός αυτό μας  επιτρέπει να βρισκόμαστε πάντα ενημερωμένοι και η διαγνωστική και θεραπευτική μας προσέγγιση να βασίζεται πάντα σε τεκμηριωμένες επιστημονικές θέσεις όπως αυτές εκφράζονται μέσω των κατευθυντήριων οδηγιών (guidelines).

Καλέστε για Ενημέρωση ή Ραντεβού: 6934 656 001